Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ:10 κρούσματα φυματίωσης σε μεγάλο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

 Πριν λίγα λεπτά έβγαλε ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής ,ενημερώνοντας για το θέμα.Όπως όλοι καταλαβαίνουμε πρόκειται για πολύ σοβαρή περίπτωση,αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσοι από τους πελάτες του εστιατορίου μπορεί να έχουν προσβληθεί από φυματίωση.Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφέρεια Αττικής:



"Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, με αφορμή κρούσμα φυματίωσης που εκδηλώθηκε σε εργαζόμενο εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος νοσηλεύεται υπό θεραπευτική αγωγή στο Νοσοκομείο «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», προέβη άμεσα στις εξής ενέργειες:
-Στον προληπτικό έλεγχο με δερμοαντίδραση mantoux όλων των εργαζομένων στο εστιατόριο. Από τους 18 εργαζομένους που ελέγχθηκαν, οι 9 βρέθηκαν με θετική mantoux και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο, του οποίου τα αποτελέσματα αναμένονται.
-Στους εργαζομένους που βρέθηκαν αρνητικοί στον προληπτικό έλεγχο με δερμοαντίδραση mantoux, δόθηκε οδηγία, να λάβουν φαρμακευτική αγωγή για ένα μήνα προληπτικά.
-Στους εργαζομένους που βρέθηκαν θετικοί στη δερμοαντίδραση mantoux, δόθηκε οδηγία να καλυφθούν προληπτικά με φαρμακευτική αγωγή όλο το συγγενικό τους περιβάλλον, καθώς και τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί τους."

2 σχόλια:

  1. Τέτοιου είδους δυσφήμηση πρώτη φορά βλέπω. Χθές στα τάρταρα και σήμερα ουσιαστικά δεν υπάρχει θέμα. Αφού εργάστηκε νομίμως και με βιβλιάριο υγείας για το διάστημα που αναφέρεται, πώς ξέρουμε ότι ο εργαζόμενος μετα την αποχώρηση του δεν κόλλησε φυματίωση σε κάποιο άλλο χώρο εκτός εστιατορίου. Το ρεπορτάζ ως τώρα λέει ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος αποχώρησε στις 26-05-2011. Μέχρι σήμερα 17-07-2012 αυτός ο άνθρωπος δεν δούλευε στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Αλλού δεν απασχολήθηκε όλο αυτο το διάστημα? Και γιατί έγινε ανάρτηση της είδησης αυτής χθές εφόσον δεν είχατε τα επίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων. Δέν γνωρίζετε ότι όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο της φυματίωσης βγαίνουν θετικοί στο Mantoux ? Πρώτα βάζετε την φωτιά και μετά προσπαθείτε να την σβήσετε με ένα απλό δημοσίευμα. Και ο κόσμος που διάβασε αυτές της συκοφαντίες να δούμε πως θα τον πείσετε ότι δεν είναι έτσι. Κύριοι βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μάλλον δεν είδες ειδήσεις ή δεν άκουσες ραδιόφωνο ή δεν διάβασες εφημερίδες.Χθες γράψαμε την είδηση,σήμερα έπαιξε ΠΑΝΤΟΥ!Ο συγκεκριμένος υπήκοος Μπαγκλαντές έκανε τις εξετάσεις κατά το διάστημα που ηταν εργαζόμενος στο κατάστημα.Γι αυτό άλλωστε και έγινε γνωστόΔεν τον έπιασαν στον δρόμο να του πουν έλα να κάνεις εξετάσεις;
    Από πλευράς μας καμμία διάθεση δυσφήμησης.Αναφέραμε ότι έλεγε η ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής που αποδεικνύει πως οι εξέταση του έγινε το διάστημα που ήταν εργαζόμενος.Δεν τα παίρνουμε από κανέναν.Θέλουμε μόνο να προφυλάξουμε τον κόσμο και όχι αυτούς που συνείδητα και εκμεταλευόμενοι αλλοδαπούς προσπαθούν να μας τα πάρουν αγνοώντας την δημόσια υγεία.
    ΥΓ.Αλήθεια έμαθες γιατί τον έδιωξαν από την δουλειά;Για μάθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.